Search

מתכון לביבות אפויות לחנוכה

חג החנוכה מתקרב ואיתו הסופגניות, הלביבות והקלוריות . אז למה בעצם לטגן כשאפשר לאפות? קבלו מתכון ללביבות אפויות שלא נופלות בטעם מהמטוגנות ובנוסף גם יותר בריאות.


לביבות זוקיני ובזיליקום: רכיבים: 1 ק"ג זוקיני. 1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים 3 שיני שום כתושות 4 כפות פרמזן מגורדת 2 ביצים 1/2 כפית סוכר חום מלח, פלפל שחור 1/2כוס פירורי לחם.

אופן ההכנה: מגררים את הזוקיני על פומפייה עבה, סוחטים היטב בכפות הידיים (בכל פעם חופן), נפטרים מהנוזלים ומעבירים לקערה, מערבבים עם יתר החומרים למעט פירורי הלחם עד שהתערובת אחידה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים, מעבירים למקרר לשעה. מוציאים את התערובת מהמקרר ומחממים את התנור, יוצרים לביבות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, מרססים עם ספריי שמן ואופים עד הזהבה, הופכים את הלביבות ואופים עוד קצת עד שהצד השני מזהיב. בתאבון.


רותי ארליך - דיאטנית קלינית ובעלת סטודיו ZAZA.

27 views0 comments

Recent Posts

See All